Двубой - Samsung Galaxy S срещу iPhone 4

Напоследък Samsung може да се похвали с няколко наистина добри топ модели мобилни телефони на най-популярните ОС - Android, Symbian, Windows Mobile и собствената им Bada. Galaxy S е един много обещаващ смарт телефон, който е базиран на Galaxy но с много по-добра бързина и впечатляващ дисплей. От друга страна Apple наскоро лансира iPhone 4, с който вдигна летвата доста високо.

Може ли Galaxy S да победи iPhone 4?


Рунд 1-ви: Дисплей
Samsung Galaxy S има "огромен" 4 инчов (10.16 см), 480 х 800 пиксела с super AMOLED. Вероятно това е най-добрата част на Galaxy S - красиви цветове, ярък и контрастен образ.
От друга страна 3.5 (8.89 см) инчовия, 640 х 800 пикселов Retina дисплей на iPhone 4 със стъклено не драскащо се покритие никак не е за пренебрегване.
Победител: по-големия и по-контрастен дисплей на Samsung Galaxy S, резултат 1 : 0

Рунд 2-ри: Камера
Samsung Galaxy S е оборудван с 5 мегапикселова камера, разположена на гърба. За съжаление няма светкавица или филтъра срещу разклащане на iPhone 4.

Камерата на Samsung може да снима HD видео и традиционно прави великолепни снимки. Galaxy S има и втора камера на предния панел за видео разговори.

iPhone 4 също има 5 мегапикселова камера но с LED светкавица и HD видео снимане с резолюция 720p на 30 кадъра в секунда. Втора VGA камера е разположена отпред за самоснимане или FaceTime обаждания.
Победител: iPhone 4 заради светкавицата, резултат 1 : 1

Рунд 3-ти: Процесор
И двата модела разполагат с 1GHz-ов процесор. Сърцето на Galaxy S's е ARM's Cortex A8 1GHz процесор, докато iPhone4 използва собствен Apple A4 процесор. Въпреки, че Apple A4 процесорът се представя чудесно и на iPad, Samsung e изключително конкурентен в тази област.
Победител: Samsung Galaxy S, резултат 2 : 1

Рунд 4-ти: Операционна система
Samsung Galaxy S работи с Android 2.1 с TouchWiz UI, поддържа Outlook, повече начални екрана и Flash Lite v3.1. Android също предлага пълен мултитаскинг за разлика от iPhone 4, което винаги е предимство.
iPhone 4 работи на новата iOS 4, която има сменящи се тапети, мултитаскинг и софтуер за аудио контрол.
Въпреки, че апликациите на Android бързо набират скорост, все още са далеч от разнообразието на Apple's Store.

Победител: iPhone, резултат 2 : 2

Рунд 5-ти: Цена
Горе-долу 2:1 в полза на Galaxy S. Цената на iPhone 4, в момента около 2000 лева е малко височка, въпреки че започна да пълзи надолу.

Победител: Samsung Galaxy S, резултат 3 : 2

Рунд 6-ти: Дизайн
Оценката на дизайна е много субективна, но iPhone 4 изглежда победител от пръв поглед. Елегантният корпус и висококачествените материали са наистина впечатляващи.

Победител: iPhone, резултат 3 : 3

Краен резултат

Въпреки, че е много трудно да се състезаваш с iPhone 4 по резултата личи, че Samsung Galaxy S е много достоен конкурент.

Ако не можете да си позволите 2000 лева за телефон или просто не искате да давате два пъти повече пари, Samsung Galaxy е идеална опция - смарт телефон с отлично качество и предимство на отворената платфорча Android. Дисплейът е впечатляващ, браузването с lareg е лесно и удобно.

Ако парите не са проблем за вас, iPhone 4 е едно отлично мултимедийно и комуникационно устройство.

Може да напишете коментар.